Zangpedagoog

Wat doet een zangpedagoog eigenlijk?

Een zangpedagoog begeleidt (aspirant)zangers op technisch en artistiek gebied. Het is dus van belang je ervan te vergewissen of de docent die je op het oog hebt wel voldoende kennis en kwaliteiten in huis heeft om je verder te helpen. Bedenk daarom goed wat je wilt bereiken, en vraag betreffende docent of zijn/haar specialiteiten hierop aansluiten.

Belangrijk: Er wordt vaak gezegd dat het belangrijkste is dat het moet klikken met je zangleraar. Dit is in zoverre waar dat je je vrij moet voelen om te zingen (het laten horen van je stem, maar vooral het tonen van je emoties maakt je in zekere zin kwetsbaar); aan de andere kant moet je wel bedenken dat je betaalt voor kennisoverdracht. Wees dus op een juiste manier kritisch: eis van je docent duidelijke vooruitgang!

Als vooruitgang uitblijft doe je er goed aan dit zo snel mogelijk met je docent te bespreken. Een zangpedagoog behoort goede oefeningen aan te bieden en duidelijke uitleg te geven. Hij/zij behoort je te stimuleren en je gevoel voor eigenwaarde te vergroten: dit kan ook betekenen dat hij/zij soms dingen afraadt! Bijvoorbeeld audites te doen waar je nog niet aan toe bent, of te vroeg te beginnen met optreden.

Contact Informatie

Noorderwierweg 201
3812 DG Amersfoort
Nederland
Tel: +31(0) 33 465 4102

Website: www.niekvanklaveren-zangpedagoog.nl
Email: info@niekvanklaveren-zangpedagoog.nl