Stemoefeningen

Om je stem op een goede manier te gebruiken is het belangrijk dat je een goede stemtechniek hebt. Deze techniek kun je leren met behulp van stemtraining en stemoefeningen. Stemtechniek is belangrijk zowel in het zingen als het spreken.

Stemtraining

Bij zangpedagoog Niek van Klaveren kun je terecht voor stemtraining en zanglessen. Niek werkt volgens het Estill Voice Training System (EVTS). Met deze methode leer je om meer controle te krijgen over je spieren. Hierdoor kun je stemproblemen door intensief gebruik voorkomen. Spreek je veel in het openbaar? Ook dan is een stemtraining bij Niek van Klaveren een goede manier om het beste uit je stem te halen.

Stemoefeningen

Verschillende oefeningen

Naast stemoefeningen zijn ook ademhalingsoefeningen belangrijk. Zowel in de stemtraining als in de zangles. Dit kunnen krachtoefeningen zijn om je stem meer body te geven of ademsteun oefeningen om je ademhaling tijdens het zingen te beheersen om zo meer uit je stem te kunnen halen. Tijdens de zangles gebruiken we ook stemoefeningen om de stem warm te maken en de juiste tonen te halen. Hiervoor oefenen we bijvoorbeeld toonladders.

Om stemoefeningen in je voordeel te gebruiken is het belangrijk om te weten wat je doet. Ga dus niet zelf aanrommelen. Elke stem is anders en wat voor de ene zanger een heel geschikte oefening is, kan voor een andere zanger averechts werken. Wil je weten welke stemoefeningen voor jou stem geschikt zijn? Neem dan contact met op Niek van Klaveren en boek een privé zangles. Je vindt de contactgegevens op de website.


Contact opnemen
Contact Informatie

Noorderwierweg 201
3812 DG Amersfoort
Nederland
Tel: +31(0) 33 465 4102

Website: www.niekvanklaveren-zangpedagoog.nl
Email: info@niekvanklaveren-zangpedagoog.nl