EVTS

EVTS staat voor Estill Voice Trainings System. Deze methode is ontwikkeld door zangeres en wetenschapper Jo Estill. Tijdens haar zangcarrière merkte zij dat dat zij niet met haar stem kon doen wat ze zou willen. In het bestaande muziekonderwijs vond zij geen antwoorden op haar vragen. Ze hing haar zangcarrière in de wilgen en wijdde zich volledig aan het onderzoek van de menselijke stem. In de daaropvolgende jaren bracht zij in kaart wat er fysiek gebeurd met zangers en zangeressen in verschillende muziekstijlen. Dit onderzoek resulteerde in EVTS, een van de meest gebruikte methodes ter wereld.

Controle over spieren om stemproblemen te voorkomen

EVTS wordt niet alleen gebruik in zang maar ook in spreken. Logopedisten maken bijvoorbeeld ook gebruik van deze methode. De benadering van het Estill Voice Training System is dat iedereen een mooie stem heeft. Daarnaast staat de balans tussen een gezond gebruik van de stem en artistieke vrijheid centraal. Het onder controle krijgen van de spieren door middel van training en geduld is hierin belangrijk. De methode voorkomt stemklachten door intensief gebruik van de stem door zingen of spreken.

EVTS

Zangles en stemtraining

Niek van Klaveren volgde diverse EVTS workshops om zich in deze methode verder te bekwamen. Deze werkwijze komt terug in alle zanglessen, zowel in de klassieke als in de pop- en rockzangles. Ook in de stemtraining wordt gebruik gemaakt van deze methode.

Wilt u meer informatie over EVTS en het gebruik van deze methode in de zangles en stemtraining? Neem dan gerust contact met me op.


Contact opnemen
Contact Informatie

Noorderwierweg 201
3812 DG Amersfoort
Nederland
Tel: +31(0) 33 465 4102

Website: www.niekvanklaveren-zangpedagoog.nl
Email: info@niekvanklaveren-zangpedagoog.nl